Dezinfecţia reprezintă procesul prin care sunt distruse cele mai multe sau toate microorganismele patogene de pe obiectele din mediul inert.
Se vor aplica soluţii speciale pe orice tip de suprafaţă fie ca este mobilier de lemn, plastic sau fier, pe sistemele de încălzire şi iluminare, telefon,monitoare, tastaturi, uşi, ferestre, etc.
Împreună cu dumneavoastră vom alege metoda cea mai potrivită de aplicare a soluţiilor dezinfectante, ţinând cont de caracteristicile spaţiului ce urmează a fi tratat.
Dezinsecţia reprezintă totalitatea operaţiilor prin care se urmăreşte distrugerea insectelor, precum gândaci, ţânţari, muşte, care transmit boli infecţioase.
Insectele ca agenţi vectori pot avea:
1. un rol pasiv- care doar transportă germenii pentru boli ca dizenteria, toxiinfecţiile alimentare- musca, gândacul de bucătărie;
2. un rol de gazde intermediare - ploşniţa.
Se face prin metode chimice folosind soluţii care se pulverizează, omorând insectele prin contact direct. Sau prin soluţii pentru momeli alimentare, omorând insectele prin ingestie.
Deratizarea reprezintă totalitatea măsurilor de distrugere a rozătoarelor care au rol în transmiterea la om a unor boli infeco-contagioase şi a infestaţiilor parazitare - şoareci, şobolani.
Raticidele sunt substanţe chimice folosite pentru distrugerea rozătoarelor.